Joseph Pilates

Pilates er et elsket og respekteret træningssystem benyttet af mennesker verden over.
Træningssystemet blev i 1920'erne udviklet af den tyskfødte Joseph Pilates (1880-1967). Han var som barn skrøbelig og led af astma, engelsk syge og gigtfeber. Med træningsøvelser inspireret at østens rolige bevægelser og tankegang kombineret med gymnastik og styrketræning overvandt han sine egne skavanker og opnåede en så tonet krop, at den blev anvendt til at beskrive anatomi.

Under 1. verdenskrig (1914-1918) varetog Pilates en funktion som sygeplejer og hjalp med sine egne komponerede træningsremedier mange indlagte med at overleve krigens sygdomme. Reformeren, som vi kender i dag, stammer bl.a fra de fjedermaskiner som Pilates opfandt under sin tid som sygeplejer.

Joseph Pilates emigrerede i 1923 til Amerika, hvor dansere fra New York Ballet samt en gruppe boksere blev introduceret til Pilates og hans træningsmaskiner. På trods af disse atleters fantastiske grundform fandt de stor inspiration ved træningsformen, da de oplevede færre skader og bedre respiration.

Pilates medbragte og videreudviklede en række træningsmaskiner - Reformer, Chair, Tower og Cadillac. Mange af de øvelser, han udviklede til maskinerne, gengav han i øvelser der kunne udføres på en måtte. Det er de grundøvelser der i dag kendes som MatWork Pilates og som dyrkes af de fleste pilatesudøvere verden over.

I Danmark er det endnu ikke så udbredt at træne i maskinerne - måske fordi de er kostbare i anskaffelse - men hvor de for år tilbage kun havde vundet indpas hos danske fysioterapeuter er specielt reformermaskinen nu ved at indtage det danske træningsmiljø - og ikke uden grund. Har man først prøvet træning i reformeren er det svært ikke at blive afhængig.

I øvrigt kaldte Joseph selv hans træning for CONTROLOGY. Han arbejdede ud fra seks principper:

  1. KONTROL
  2. PRÆCISION
  3. CENTRERING
  4. VEJRTRÆKNING
  5. FLOW
  6. KONCENTRATION

Selv udtalte Jospeh Pilates "at man er så gammel som sin rygsøjle" og hans definition af kondition var "opnåelse og vedligeholdelse af en ensartet udviklet krop med et sundt sind. I stand til naturligt, nemt og tilfredsstillende at udføre varierede daglige opgaver med spontan gejst og glæde."

 Se mere om pilates på denne lille skønne animationsvideo om Joseph Pilates liv og træning

Joeclara

 

cri_graabold

FeetBack
Genuavej 30
2300 Kbh S
Tlf: 50 57 23 14
info@feetback.dk

Åbningstider
Vejledende:
Mandag 11-17
Tirsdag 8-15
Torsdag 11-17
Fredag 8-15

Tidsbestilling
info@feetback.dk
Tlf: 50 57 23 14
Tlf-tid: kl.12-12.45

Persondata
Samtykke

Referencer anbefaling

Baggrundsstof
- forstå din krop og forstå din behandling
paratviden

FeetBack arbejder med Z-Health, der med udgangspunkt i stimulering af nerveforbindelser mellem hjerne og krop kan optimere kropsfunktion og mindske smerte.

FreDagsTip

YouTube GYM

Livestream GYM

Outdoor GYM

Gys og Gus

Sauna Salus