Træning i vand

 • Vand giver kroppen modstand, hvilket gør det nemt at øge intensiteten af din træning og udfordre muskler, der er sværere at få fat i på land.

 • Vand mindsker virkningerne af tyngdekraften, så du bliver i stand til at bevæge led, der ellers ville være smertefulde at belaste - gevinsten herved er, at du øger din fleksibilitet. Selv dine lunger få gavn af træningen, fordi vandtrykket gør arbejdet hårdere, end det ville være på land.

 • Vand er skånsomt og træningen kan skræddersyes dit udgangspunkt og kondition.
  Alle kan nyde godt af motion i vand - uanset alder og smidighed.
  Er du overvægtig , op i årerne, har gigt, ledsmerter, knogleskørhed, eller en skade, der gør vægtbærende motion vanskelig eller smertefuld, kan vand være et glimrende valg. Svømning, vandgymnastik eller vand-gang reducerer presset på din ryg og knæ.

Vands unikke egenskaber

 • Vand reducerer tyngdekraftens påvirkning på dig. Du fritages for 90% af din kropsvægt og det gør dig i stand til, at bevæge dig på nye måder.

 • Vand giver 12-14% mere modstand end luft, så når du bevæger dig i vand er det som at påføre hele kroppen vægtmodstand.

 • Træning i vand stimulerer kardiovaskulær udholdenhed, styrke og fleksibilitet, hjælper med at forbrænde kropsfedt, øger omsætning, og kan hjælpe dig med at rehabilitere muskler og led.

 • Forskning viser, at motion i vand kan forbrænde kropsfedt og opbygge muskelmasse svarende til træning på land.
  • En undersøgelse fra 2012 præsenteret på den canadiske Cardiovascular kongres fandt, at motionister der brugte en vand-ergometercykel havde fitness fordele svarende til de, der brugte en typisk stationær cykel - målt ved maksimal iltoptagelse.

  • Dr. Martin Juneau, direktør for forebyggelse på Montreal Heart Institute, fortæller, at træning i vand, kan være endnu mere effektivt fra et kardiorespiratorisk synspunkt, fordi din puls forbliver en smule lavere i vandet. Han udtaler: "Du pumpe mere blod for hvert slag, så der er ikke brug for så mange hjerteslag." Årsagen skal findes i presset fra vandet på ben og underkrop gør blodets tur tilbage til hjertet mere effektiv.

 • Ifølge American Council on Exercise, vil vandtræning reducere din puls med op til 17 slag i minuttet sammenlignet med land træning. Vær opmærksom på dette, hvis du bruger din puls til at måle intensitet - lyt til din krop i stedet for at tjekke pulsmåleren.

 

 

Kilde: mercola.com


Retur til oversigt

cri_graabold

FeetBack
Genuavej 30
2300 Kbh S
Tlf: 50 57 23 14
info@feetback.dk

Åbningstider
Vejledende:
Mandag 11-17
Tirsdag 8-15
Torsdag 11-17
Fredag 8-15

Tidsbestilling
info@feetback.dk
Tlf: 50 57 23 14
Tlf-tid: kl.12-12.45

Persondata
Samtykke

Referencer anbefaling

Baggrundsstof
- forstå din krop og forstå din behandling
paratviden

FeetBack arbejder med Z-Health, der med udgangspunkt i stimulering af nerveforbindelser mellem hjerne og krop kan optimere kropsfunktion og mindske smerte.

FreDagsTip

YouTube GYM

Livestream GYM

Outdoor GYM

Gys og Gus

Sauna Salus