Tørbørstning af huden - for at bedre helbrede

Tørbørstning af hud bliver ofte forbundet med "skønhedsbehandling", men der er flere gode grunde til at tørbørste huden.

Daglig tørbørstning kan afhjælpe tør hud, bekæmpe cellulite, styrke huden, øge energi og skabe balance og velvære. Tørbørstning med lange lige strøg mod hjertet stimulerer nervesystem, blodcirkulation og lymfesystem, som afgifter blodet og øger hudens modstandsdygtighed.
Sløvhed, udmattelse og generel mangel på energi kan skyldes, at lymfesystemet er blokeret, arbejder på nedsat kraft eller er svækket på grund af stress og skadelige miljøpåvirkninger. Ved at stimulere lymfesystemet med tørbørstning øges kroppens energi niveau.

Lymfesystemet er essentielt for et velfungerende blodomløb, og en af lymfesystemets primære funktioner er at filtrere blodet. Et komplekst netværk af lymfekar leder lymfevæsken rundt i kroppen og filtrerer, dræner og genbruger den undervejs.
Lymfeknuderne, som er spredt ud over hele kroppen langs lymfebanerne, filtrerer og renser lymfevæsken for bakterier og affaldsstoffer samt genanvender fordøjet fedt og protein til at øge kroppens energi niveau.

Lymfekar lige under det øverste hudlag, og de sender lymfevæske ind i kroppens dybereliggende lymfekar. En hvilken som helst forstoppelse i lymfekarrene i overfladen resulterer i blokader i de dybereliggende lymfekarr. Tørbørstning kan stimulere hele lymfesystemet selvom det foregår på hudens overfladen.

Tørbørstning fjerner døde hudceller og åbner porerne, fremmer afgiftning og toner huden. Stimulering af huden fremmer produktionen af kollagen og elastinfibre og kan afhjælpe cellulite.

En ion-tørbørste (f.eks med kobbertråde) skaber negativt ladede ioner på huden gennem naturlig friktion. Negative ioner accelererer transporten af ilt til kroppens celler og kropsvæv. 
 

Den menneskelige krop benytter forskellige former for energi: kemisk, mekanisk, elektromagnetisk og elektrisk.
Elektricitet udgøres af negative og positive partikler, der tiltrækker og frastøder. Herved opstår bevægelse.... elektrisk strøm.
Elektrisk energi er vigtig i forhold til kroppens funktion og ioner skaber elektrisk energi i kroppen. Ioner med et ekstra elektron (e-) kaldes an-ioner og er negativt ladet. Ioner med færre elektroner end de positive ladet protoner bærer på positiv ladning og kaldes for kat-ioner.

Ioner opstår naturligt og skabes ved friktion, f.eks friktion mellem luft og vand. Den gavlige effekt af negative ioner opleves f.eks ved vandfald eller ved havet's bølger, hvor tusinder af negative ioner påvirker menneskekroppens biokemi. Mennesket har godt af negativt ladede ilt-ioner, som findes i luft vi indånder og i vand vi drikker.

Positive ioner har den modsatte effekt. De produceres af mobiltelefoner, elektrisk udstyr med WiFi og Bluetooth og samles på steder, hvor luften er tung og støvet. På kontorer uden vinduer, på tv-skærme og ved computerskærme

Kroppe skal bekæmpe kemiske forbindelser - de frie radikaler, som dannes af udefrakommende, miljømæssige faktorer og i selve kroppen, og som "stjæler" en elektron fra et andet atom eller molekyle for selv at opnå elektrisk stabilitet. Undervejs nedbrydes  celler og væv - en oxidativ proces.

Antioxidanter modvirker denne cellenedbrydning. Antioxidanter forekommer naturligt i frugt og grønt, og de afgiver gerne et ekstra elektron, som neutraliserer de frie radikaler og forhindrer dem i at skade kroppen. Antioxidanter tilføres kroppen gennem kosten, men kan også hjælpes på vej ved ion-tørbørstning af kroppen.
Tørbørstning med ion-børste skaber negative elektriske ioner på huden gennem naturlig friktion. 

Negative ioners egenskaber

 • Restituerer efter fysisk udmattelse eller ekstrem træthed
  Ved at øge iltniveauet i blodet og skabe en mere effektiv udnyttelse af ilten, hjælper de negative ioner kroppen med hurtigere at restituere efter udmattelse.

 • Stabiliserer hjernefunktionen
  Ved at sørge for rigelige mængder ilt i blodet er de negative ioner med til at normalisere hjernefunktionen og resultatet er en afslappende og rolig tilstand.

 • Blodrensende:
  Ved at sørge for øgede mængder af kalk og natrium i blodstrømmen hjælper de negative ioner med at genskabe en sund (let alkalisk) pH-balance i blodet.

 • Øger stofskiftet:
  Ved at stimulere udveksling af elektronisk stof i cellevæggene er de negative ioner med til at øge stofskiftet.

 • Styrker immunforsvaret
  Et højt niveau af negative ioner fremmer produktionen af globulin i blodet og gør dig mere modstandsdygtig over for sygdom.

 • Afbalancerer det autonome nervesystem
  Negative ioner kan berolige eller afslappe spændte nerver ved at skabe balance mellem de sympatiske og parasympatiske dele af det autonome nervesystem.

 • Giver bedre fordøjelse
  Ved at modarbejde overanstrengelse af det sympatiske nervesystem hjælper de negative ioner med at afspænde maven og tarmene. De fremmer produktionen af fordøjelsesenzymer og giver dermed en bedre fordøjelse.

 • Celleforyngelse
  Negative ioner er med til at revitalisere cellefornyelsen, øge muskelvævets vitalitet og styrke de indre organer.

 

Tørbørstning gavne folk, der er stillesiddende, uanset om det skyldes alderdom, handicap eller sygdom. En grundig omgang med tørbørsten kan sættet skub i lymfesystemet svarende til 20 minutters træning og hjælper derudover kroppen med at udskille affaldsstoffer.

 
Instruktion i tørbørstning

 • Børst altid i retning mod hjertet.
 • Start under fødderne, fodryg, anklern og opad.
 • Start med højre fod og op til hoften, i lysken børstes i bløde cirkler i 30 sek. for at booste lymfeflowet.
 • Børst kroppen ved at starte mellem højre hånds fingre og op mod skulderen.
  I lymfeområdet i det bløde punkt under skulderbladene og lige over brystbenet børstes blidt i cirkler i 30 sek. for at sætter ekstra skub i lymfesystemet.
 • Herefter den samme tur på venstre hånd, arm, ben, hofte og lyske.
 • Ryggen børstes fra skuldrene til bagdelen - nedad mod lænden.
 • Maven bør børstes i tarmenes retning - i urets retning (hvis uret sidder på maven af dig).
 • Til sidst børstes siderne af kroppen i opadgående retning.

Husk 

 • Husk at børste under fødderne og inde i håndflader.
 • Børst med rolige, lange strøg. Forsøg dig lidt frem.
  Vær skånsom på inderlår, mave og bryst.
  Børst ikke hals og ansigt.
 • På ophobningsområder som balder og lår, kan der børstes i circker for at sætte ekstra gang i flowet.
 • Børst inden du går i bad om morgenen og om aftenen inden du går i seng.
 • Børst altid på tør hud.
 • Brug gerne en god kropsolie efter børstning eller olie-bodyscrub i badet.

 

cri_graabold

FeetBack
Genuavej 30
2300 Kbh S
Tlf: 50 57 23 14
info@feetback.dk

Åbningstider
Vejledende:
Mandag 11-17
Tirsdag 8-15
Torsdag 11-17
Fredag 8-15
Ferielukket: 16-24 juli

Tidsbestilling
info@feetback.dk
Tlf: 50 57 23 14
Tlf-tid: kl.12-12.45

Persondata
Samtykke

Referencer anbefaling

Baggrundsstof
- forstå din krop og forstå din behandling
paratviden

FeetBack arbejder med Z-Health, der med udgangspunkt i stimulering af nerveforbindelser mellem hjerne og krop kan optimere kropsfunktion og mindske smerte.

FreDagsTip

YouTube GYM

Livestream GYM

Outdoor GYM

Sauna Salus

Gys og Gus

Bogen "Gys og Gus"