parkinsondans 

 LYT, FØL, NYN, BEVÆG og DANS til RYTMER

Det rytmiske center i hjernen - Basalganglierne med de grå kerner - danner dopamin når det stimuleres og det hjælper Parkinsonramte til bedre bevægelse.

Dans med Parkinson er et treårigt projekt, som Parkinsonforeningen gennemfører med støtte fra TrygFonden i hele landet.
Formålet er, gennem musik og dans at øge det fysiske, psykiske og sociale velbefindende hos Parkinsonramte og deres pårørende. Parkinsonramte oplever forbedring i forhold til stivhed, balance og gang.

jorgen

Undervisningen henvender sig til deltagere, der ønsker gavn af en glad motion med fokus på at bedre gang, koordination og balance - så deltagere både med/uden parkinson vil have glæde og udbytte af at deltage og alle er velkomne!

Fra januar 2019 holder de tidligere hold "Dans m/u Parkinson - Allehelgens Kirke Krypt" pause.
Ballroom Dans (Parkinson dans) og brug af rytme til holdundervisning fortsætter - nu på de tre ugentlige Seniorhold hos SATS-Amager Strand.

Instruktør i Dans med/uden Parkinson er fysioterapeut Charlotte Ringbæk.
Charlotte har været bevægelses instruktør i mere end 30 år og har de seneste 6 år efteruddannet sig inden for det neurologiske område med fokus på hjerne, nervesystem og optimal funktion.
Charlotte er certificeret i Parkinson Dans af Elisabeth Dalsgaard (Swingtime) og underviser bl.a flere populære Seniortrænings hold.

Læs lidt om de forskellige danse HER 

Find eksempel på video til hjemmetræning - Vals i 3/4 takt.

Bemærk:

  • Der behøves ikke specielle dansesko eller tøj til undervisningen, blot skiftesko og tøj som kroppen kan bevæge sig i.
  • Der kræves ingen specielle forudsætninger, men du bør kunne bevæge dig selvhjulpen eller med partner - instruktøren underviser hele gruppen og kan ikke hjælpe individuelt i længere tid.


Dans med Parkinson er ikke kun forbeholdt danske parkinsonramte. Over hele verden har dans været en motiverende og glædesfyldt bevægelsesaktivitet, som har hjulpet den parkinsonramte til mindre stivhed og mere flydende bevægelse.

Har du interesse i at søge mere information om Parkinson Dans eller se, hvordan dans har bedret tilværelsen for parkinsonramte, anbefaler jeg nedenstående links - der findes mange flere på nettet:

 

Links:

 

cri_graabold

FeetBack
Genuavej 30
2300 Kbh S
Tlf: 50 57 23 14
info@feetback.dk

Åbningstider
Vejledende:
Mandag 11-17
Tirsdag 8-15
Torsdag 11-17
Fredag 8-15

Tidsbestilling
info@feetback.dk
Tlf: 50 57 23 14
Tlf-tid: kl.12-12.45

Persondata
Samtykke

Referencer anbefaling

Baggrundsstof
- forstå din krop og forstå din behandling
paratviden

FeetBack arbejder med Z-Health, der med udgangspunkt i stimulering af nerveforbindelser mellem hjerne og krop kan optimere kropsfunktion og mindske smerte.

FreDagsTip

YouTube GYM

Livestream GYM

Outdoor GYM

Gys og Gus

Sauna Salus