ØDEM (og hævede ben)

Omkring 60% af kroppens vægt udgøres af væske og der sker en konstant veksling mellem blodkar og det omkringliggende væv. Ødem er en forøgelse af væske i kroppens væv og ses ofte i underekstremiteter omkring anklerne.

I kroppen findes et netværk af lymfekar, der indbyrdes er forbundet og i deres forløb følger venerne. Lymfekar består af glat muskulatur som trækker sig sammen i langsom rytmisk bevægelse og fører lymfen fremad/opad til et område omkring kraveben, hvor lymfen udtømmes i venesystemet.

The Lymph and Vein Connection:

Hævede fødder og ben kan skyldes nedsat aktivitet. Når blod og lymfevæske skal transporteres retur til lunger/hjerte, hjælper venepumpen væsken på vej. Når musklerne i underben arbejder, masserer de veneklapper i benene. Dette forhindrer tilbageløb.
Bevægelse af fødder og ben hjælper derfor blod og lymfevæske opefter og dette kaldes for venepumpen. Bliver denne "pumpe" ikke brugt, vil blodet samle sig i benene og der vil sive væske ud af venerne - ødem. 
Det er vigtigt at holde kroppen og venepumpen i gang, men ved nedsat mobilitet i underben kan massage og lymfedrænage være en hjælp til hævede ben.

Hvordan foregår lymfedrænage?
Teknikken er en pulserende, let, rytmisk massage, som sikrer, at vævet lige netop kan bevæges. Derved skubbes lymfevæsken gennem lymfekar og lymfeknuder.
Lymfe-drænage virker afstressende da behandlingen afslapper det sympatiske nervesystem (vores stressnervesystem).
Reaktioner på drænage kan være forskellige fra person til person, men spænder over: 

  • stort energiniveau
  • træthed
  • øget tarmfunktion og øget vandladning da behandlingen frigør kroppens affaldsstoffer, så det hensigtsmæssigt at drikke vand efter behandling

Recovery Boots, Pants og hoftestykke
Hos FeetBack har du mulighed for en tilpasset ben og/eller hofte/lænderyg behandling med Recovery lymfedrænage/massage system. Behandling kan være en hjælp til hurtigere restitution, drænage ved hævelse, smertebehandling såvel som velværebehandling. Find mere info HER

 

OBS! Ødemer kan også skyldes sygdom, hvorfor man selvfølgelig bør konsultere egen læge, hvis man gennem længere tid er generet af ødemer.

Ønsker du vejledning/behandling af ødem,
er du meget velkommen til at henvende dig hos FeetBack
 

cri_graabold

FeetBack
Genuavej 30
2300 Kbh S
Tlf: 50 57 23 14
info@feetback.dk

Åbningstider
Vejledende:
Mandag 11-17
Tirsdag 8-15
Torsdag 11-17
Fredag 8-15

Tidsbestilling
info@feetback.dk
Tlf: 50 57 23 14
Tlf-tid: kl.12-12.45

Persondata
Samtykke

Referencer anbefaling

Baggrundsstof
- forstå din krop og forstå din behandling
paratviden

FeetBack arbejder med Z-Health, der med udgangspunkt i stimulering af nerveforbindelser mellem hjerne og krop kan optimere kropsfunktion og mindske smerte.

FreDagsTip

YouTube GYM

Livestream GYM

Outdoor GYM

Gys og Gus

Sauna Salus