Manuel behandling - massage

De gavnlige effekter ved massage:

 • hjælp til at løsne op for muskelspændinger
 • lindring ved smerte
 • stimulering af blodcirkulation
 • modvirke stress
 • sænkning af blodtryk
 • medvirkende til at skabe velvære

Det skyldes, at dybdegående massage bearbejder muskelspændinger og styrker blodcirkulation samt iltoptagelse i muskler. Samtidig stimuleres udskilning af affaldsstoffer fra muskelvævet.

Hvordan reagerer kroppen på massage/berøring
Alt fra blid berøring til punktfast tryk registreres af hjernen via trykreceptorer som huden er fyldt med. Huden er kroppens afgrænsning til den ydre verden og ved berøring vil nervesystemet registrerer berøring og give hjernen besked. Herved frigives hormonerne dopamin og oxytocin, der begge påvirker vores sindsstemning positivt. Et øget indhold af oxytocin i blodet sænker blodtrykket, forbedrer tarmfunktionen og sænker indholdet af stresshormonet kortisol.
Når du er tryg under berøring, vil dit nervesystem falde til ro.

Hos FeetBack kan du vælge mellem/kombinere:

 • Fysiurgisk massage (tryk-massage), der er en dybdegående massage, som forebygger og behandler smerte - ofte forårsaget af triggerpunkter i muskler i nakke, ryg, balder og ben.

 • Wellness massage, der er afslappende og afstressende.
  Wellness massage er for dig, der trænger til en pause i en travl hverdag eller som ønsker at forkæle dig selv. Behandlingen bearbejder spændinger og stress. Efter behandlingen vil du opleve fornyet energi og velvære.

Hvilken massage er bedst til...

 • Myoser: Effleuragefriktioner
  Effleurage (strygninger) udføres med eller uden olie. Virker lokalt afspændende, cirkulationsbefordrende, opvarmende. Teknikken er oftest blid, men kan varieres efter behov.
  Friktioner virker cirkulationsbefordrende, stimulerende og afspændende. Dybde gående tryk med tommelfingeren i korte faste bevægelser. Benyttes ved vævsfortykkelser.

 • Hævede ben og arme: Effleuragefriktioner, strygninger, venepumpe og drænage - afhjælper ødemer
  Har du arvæv eller er du generet af ødem (hævelser) - så læs mere HER

 • Behandling af hud og bindevæv: Æltende massagegreb (petrissage)
  Petrissage er  massage uden olie. Cirkulationsbefordrende, afspændende, udspændende, løsnende, stimulerende og inciterende. Store og dybere liggende muskelgrupper bearbejdes.

 • Muskelømhed: Hakninger med kant af hånden

 • Skader i muskel eller senevæv: Dyb tværmassage
  Udføres på tværs af vævet, udspænder vævet og virker cirkulationsbefordrende.

 • Spændinger: Afslappende æltninger 

Hos FeetBack kan du opleve, at der anvendes cupping, akupunkturnåle eller vibration under den manueller behandling. Det vil altid bero på test af, hvilken behandlingstilgang du (dit nervesystem) reagerer positivt på.

Andre behandlingstekniker til bløddelsbehandling er:

 • Myofacialrelease (MFR)
  Bruges som cirkulationsbefordrende, vævsrelakserende, smertelindrende.
  Giver øget bevægelighed, varme og almen afslapning. Såvel en diagnostisk som terapeutisk behandlingsmetode. Er velegnet ved myofascielle smertesyndromer og dysfunktioner.

 • Triggerpunktsterapi
  Cirkulationsbefordrende, smertelindrende, udspændende og afspændende. Kaldes også akupressur da triggerpunktet behandles med et fast tryk, for at skabe release og afhjælpe reffered pain (afledt smerte).

 • Muskelenergiteknik (MET)
  En manuel behandling hvor klienten selv er aktiv og selv aktiverer sine muskler til en bevægelse i en bestemt retning og med en bestemt kraft mod modstand som behandleren anviser.

 • Abnorm nerve tension (ANT)
  En diagnostisk og terapeutisk teknik, som tager udgangspunkt i nervevævets biomekanik, anatomi og fysiologi. Formålet er at normalisere en abnorm spænding, der kan være i nervevævet. Med bevægelser som udgår fra en postion strækkes og afspændes nerven rytmisk. Udføres når klineten har nervesymptomer som kan være svage, dybe, brændende smerter samt parastæsier og dødhedsfornemmelser. 

Stræk og udspænding
Forskellige stræk og udspændingstekninkker, der anvendes under behandlingen for at løsne op for stramhed i vævet. Vær opmærksom på, at du kan blive bedt om selv at fortsætte udspændingen hjemme, for at bevare resultat af behandlingen: 

 • Stræk eller stretching
  Terapeuten lægger modstand på den spændte muskel, som efterfølges af en afspænding/afslapning. Terapeuten foretager derefter en passiv udspænding af musklen/vævet. 

 • Passiv udspænding
  Vævets udspændes i afspændt tilstand af terapeuten.

 • Reciprok antagonist hæmning
  Terapeuten lægger modstand mod antagonisten (den modsatte muskel). Det udløser en reflektorisk afslapning i den stramme, forkortede eller overspændte muskel. Herefter foretages en udspænding af den forkortede muskel.

 

Ønsker du at glæde dig selv eller en kær ven med et gavekort til massage - kontakt venligst FeetBack.

cri_graabold

FeetBack
Genuavej 30
2300 Kbh S
Tlf: 50 57 23 14
info@feetback.dk

Åbningstider
Vejledende:
Mandag 11-17
Tirsdag 8-15
Torsdag 11-17
Fredag 8-15

Tidsbestilling
info@feetback.dk
Tlf: 50 57 23 14
Tlf-tid: kl.12-12.45

Persondata
Samtykke

Referencer anbefaling

Baggrundsstof
- forstå din krop og forstå din behandling
paratviden

FeetBack arbejder med Z-Health, der med udgangspunkt i stimulering af nerveforbindelser mellem hjerne og krop kan optimere kropsfunktion og mindske smerte.

FreDagsTip

YouTube GYM

Livestream GYM

Outdoor GYM

Gys og Gus

Sauna Salus