DORN metode

DORN metoden - ved bækkenskævhed, ryg- og ledproblemer

DORN-metoden stammer fra Tyskland og er en blid men effektiv metode til at korrigere de fleste af kroppens led. 
Udgangspunkt er, at rette skelettet op fra anklerne og op igennem kroppen. Mobilisering af låste/spændte led benyttes på arme, ben, bækken, rygsøjle, kæbe, hænder og fødder og kraveben.
Når kroppens led fungerer og bevæges korrekt, kan bindevæv, nerver og muskler arbejde optimalt og mindske slid på og omkring leddet. 

DORN metoden benytter mobilisering under bevægelse. En blid og inddragende behandling, der kan implementeres i de flestes hverdag.

Gennem livet vil der være situationer, der forstyrre den ideelle led-stilling. Led kan forskubbes, dreje eller låse (subluxsere) - især de 24 ryghvivler og bækkenets sacroiliaca led. Der kan opleves spænding og/eller smerte. Kroppen vil søge at rette sig selv ved bevægelse og korrektion, men når det ikke lader sig gøre, er der behov for små justeringer og hjælp til at bringe nervesystem og bindvæv i balance med led.

Rygsøjlen består af 7 nakkehvirvler, 12 brysthvirvler, 5 lænderhvirvler, et korsben og et haleben. Mellem hvirvler findes bruskskiver (diskus) som giver affjedring til ryggen når vi går, løber og hopper. Det hele holdes sammen af muskler og sene og optimalt er der muskulær balance mellem alle disse bevægelige komponenter.

En DORN gennemgang af led, vil altid tage udgangspunkt i at rette og korrigere en eventuel, men meget hyppig benlængdeforskel. Op mod 90% af årsager til benlængdeforskel kan findes i hofteled der er forskubbet så det kugleformet lårbenshoved ikke sidder optimalt i hofteskålen. En vigtig årsag hertil er at vi ofte:

  • sidder med ben krydset,
  • sidder for meget
  • kører langt i bil eller anden transport

Dorn_certi


Kompression under ekstension

Det primære princip i led koorektion efter DORN er, at arbejde med det spændte/smertefulde led - ledspalten er forstørret/forskubbet og ikke fuldt funktionsdygtig så cirkulation er nedsat.
Leddet vinkles i 90 grader og bevæges retur til neutralstilling under kompression. Kort sagt: Kompression under ekstension.
Ved behandling hos FeetBack vil du ofte arbejde med led koorektion i pilates reformermaskinen. Det fantastiske fjedre system arbejder præcist med samme guidning af ledbevægelse som DORN metoden anbefaler.
Ved en konsultation vil du få testet og forklaret, hvordan du skal opretholde det ønskede resultat med koorigerende hjemmeøvelser.

Hos FeetBack kan du få tjekket og behandlet dine led og ledbalance efter DORN metoden.
Charlotte har certificeret sig i at behandler efter DORN ledmobiliserende principper.

cri_graabold

FeetBack
Genuavej 30
2300 Kbh S
Tlf: 50 57 23 14
info@feetback.dk

Åbningstider
Vejledende:
Mandag 11-17
Tirsdag 8-15
Torsdag 11-17
Fredag 8-15

Tidsbestilling
info@feetback.dk
Tlf: 50 57 23 14
Tlf-tid: kl.12-12.45

Persondata
Samtykke

Referencer anbefaling

Baggrundsstof
- forstå din krop og forstå din behandling
paratviden

FeetBack arbejder med Z-Health, der med udgangspunkt i stimulering af nerveforbindelser mellem hjerne og krop kan optimere kropsfunktion og mindske smerte.

FreDagsTip

YouTube GYM

Livestream GYM

Outdoor GYM

Gys og Gus

Sauna Salus